CBR start onderzoek beleving praktijkkandidaat B-rijbewijs

24 februari 2014

Het CBR start in maart van dit jaar met een klantenquête voor kandidaten van het praktijkexamen voor het B-rijbewijs. “De vragenlijst is bedoeld om inzicht te krijgen in de beleving van de kandidaten op het moment dat ze examen doen”, zo laat het bureau weten.

LEES VERDER. Het gaat om een doorlopend onderzoek, omdat de ervaring beïnvloed kan worden door bijvoorbeeld werkzaamheden in of rond het examencentrum, zo laat ze weten.

Examenkandidaten ontvangen twee dagen na het afgenomen praktijkexamen per e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan de enquête. De eerste digitale vragenlijsten gaan op woensdag 5 maart de deur uit voor de kandidaten die op 3 maart examen hebben gedaan.

De enquête bestaat uit vijf stellingen, zo laat het CBR weten. “Hij is bewust kort gehouden om een zo groot mogelijke deelname aan het onderzoek te krijgen.”Inzenders van de vragenlijsten kunnen aangeven of er contact met ze kan worden opgenomen voor nadere vragen over de examenbeleving, aldus het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen.”Steekproefsgewijs worden maandelijks vervolgens een aantal B-kandidaten gebeld.”